Sajam nameštaja u Milanu

Sajam nameštaja u Milanu, vratio se svojim prolećnim terminima prvi put nakon 3 godine, ponudivši bogat program događaja, u trajanju od 18. do 23. aprila.

Salone del Mobile

Salone del Mobile je događaj koji privlači posetioce iz celog sveta zainteresovane za nameštaj i dizajn. Ovaj sajam ima dugu istoriju koja datira još od 1960-ih i prerastao je u jedan od najvažnijih i najprestižnijih događaja u svojoj oblasti. Prema zvaničnim informacijama, ove godine sajam je posetilo 300.000 ljudi iz preko 165 zemalja.

Zauzima neto površinu od 210.000 kvadratnih metara na sajmištu Rho Fiera Milano, prikazujući preko 2.300 najdinamičnijih i najkreativnijih kompanija na globalnom tržištu. Za organizatore i verne posetioce, Salone del Mobile je više od sajma. On obeležava dizajn, kreativnost i inovativnost, a izložbe ističu najnovije trendove i inovacije u industriji nameštaja i dizajna.

Sajam je značajan jer utvrđuje trendove za narednu godinu

Izlagači dobiju priliku da na najboljli način predstave svoje inovacije i kvalitet velikom auditorijumu.

Iako ne možemo da tvrdimo da smo posetili svaki štand, možemo reći da smo primetili neke trendove za koje smo sigurni da će se pojaviti u komercijalnim enterijerima u narednim mesecima i godinama.

 

Jarke boje vratile se na velika vrata

Nema sumnje da su se jake boje vratile na velika vrata – uvek će biti mesta za neutralne, pastelne nijanse,  ali na mnogim sofama, stolicama i foteljama dominirale su smele šare drečavih nijansi. Bukle je i dalje neverovatno popularan, sa izdržljivom tkaninom koja se pojavljuje na mnogim štandovima širom izložbe.

Ekološki nameštaj

U trendu su ekološki nameštaj, reciklabilno, održivo, a naš subjektivni komentar je da se estetika 1970-tih vratila u modu. Da li i vas staklo u bojama, dominacija narandžaste i zelene boje, braon drvo i šarene tapete podsećaju na taj period?

Podeli priču: