Kako nastaju stolice?

Sigurno ste se nekad pitali kako se prave neki komadi nameštaja.

Odlučili smo da posetimo naše saradnike „Radović-enterijer“  iz Požege i sa njima popričamo o njihovoj delatnosti: proizvodnja pločastog nameštaja od drveta. Kao neko ko se bavi prodajom stolica, posebno su nas zanimali detalji  o izradi baš tog proizvoda.

Kroz koje faze stolica mora da prođe da bi postala gotov proizvod?

  • Mašinska obrada drveta
  • Sklapanje elemenata
  • Površinska obrada (brušenje, farbanje, lakiranje)
  • Tapaciranje sa montažom na gotovu drvenu konstrukciju

Kako nastaje nov model stolice?

„Model može da nastane i kroz ideju nastalu u prolazu, sedite u restoranu na stolici koja nije po vašoj meri, pa kao proizvođač razmišljate o tome šta biste izmenili. Nekoliko zaposlenih učestvuje u nastajanju novog modela. Pravi se skica, zatim prototip, dok sama stolica ne dobije svoj konačni izgled za katalog ili prodaju“.

Koliko je važno biti inovativan i pratiti trendove?

„Sve vrste dizajna, pa i dizajn enterijera mora pratiti trendove. U svakoj sezoni se javlja potreba za novim modelima, drugačijim bojama drveta ili štofa.Boja je tu jako bitan faktor.“

 

Da li prednost dajete serijskoj ili proizvodnji po meri?

„Serijska proizvodnja teže podnosi improvizacije, kompleksnija je organizacija zbog većeg broja zaposlenih, kao i obima posla, ali prednost je veliki proizvodni kapacitet. Proizvodnja po meri je fleksibilnija i više odgovara kupcu i njegovim potrebama.“

Složili smo se da pri odabiru stolice za Vašu trpezariju, najveću pažnju treba da obratite na udobnost i pokušate da procenite kvallitet izrade i materijala. Stolica je jako bitan element u Vašem domaćinstvu, a mi kao neko ko se bavi njihovom proizvodnjom i distribucijom smo tu da Vam olakšamo izbor i razjasnimo neke nedoumice.

Podeli priču: